Стање на цестама 07. 08. 2020. у 07 : 30 сати

Јутарња магла смањује видљивост у вишим планинским предјелима, а пажњу скрећемо и на повећану опасност од одрона.

Савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутном стању на путевима.

На магистралном путу Љубиње-Требиње на дионици од Љубиња до скретања за Равно, сваки дан осим недјеље од 08 до 14 сати обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

Саобраћај се због радова сваки дан осим недјеље обуставља и на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град у мјесту Бјелајце од 08 до 16 сати.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелима Винац (Јајце-Доњи Вакуф) и Јасен (Прозор-Јабланица), а возила саобраћају обилазницама око тунела.

У мјесту Семизовац на дионици Сарајево-Тузла у току су радови на санацији моста преко ријеке Љубине, због чега се саобраћа једном траком-наизмјенично, уз регулацију семафорима.

Радови на санацији мостова изводе се и у насељу Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и преко ријеке Дрине у Горажду. Саобраћај је на овим дионицама обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се несметано (двосмјерно). Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

У току су радови на асфалтирању магистралног пута Брчко-Бијељина (од кружног тока “Илићка” до насеља Гредице). За вријеме извођења радова саобраћа се успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.