Стање на цестама 14. 11. 2020. у 06 : 30 сати

У јутарњим сатима магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, те понегдје у вишим предјелима, а на тим дионицама и коловоз је влажан.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова на мосту преко ријеке Биле на магистралном путу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника (Витеза) саобраћа се једном траком, док се из смјера Невић Поља (Травника) саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Успорено, због радова, током дана саобраћа се на улазу у Вогошћу из смјера Вогошћанске петље, као и на путевима: Јајце-Црна Ријека (мост преко језера Бочац) Широки Бријег-Мостар (од улаза у Мостар до Балиновца), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Ступари-Живинице, Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати.

Напомињемо да је од 15.11. обавезно посједовање зимске опреме.