Магла и ниска облачност смањују видљивост овога јутра на путевима Рипач-Врточе, Ланиште-Кључ и у долинама ријека Босне, Дрине, Спрече, Лашве и Врбаса. Због ниских јутарњих температура могуће је формирање поледице на свим влажним локалитетима, посебно на дионицама у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима. На јаке ударе вјетра упозоравамо на дионицама на подручју Посушја, Ливна и Купреса.

Због санационих радова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека од 07 до 16 сати долази до повремених полусатних обустава саобраћаја, уз 15-минутно пропуштање возила. Иза 16 сати на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима: Сребреник-Орашје (тунел Орманица), Сарајево-Трново (Крупац) и Ланиште-Кључ.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.