Свугдје су проблеми са пандемијом присутни и вакцинација не иде тако брзо као што се мислило. У ванредној смо ситуацији, изјавио је гостујући у емисији БХТ1 Уживо велепосланик БиХ у Норвешкој Недим Макаревић.

Он је казао како борба са пандемијом на Сјеверу, у Норвешкој такођер није једноставна.

„Ни тамо није најједноставније. Постојали су одређени проблеми. Кренуло се са цијепљењем становништва, прво угрожене категорије и старији који су добивали Фајзерове вакцине. Од 48 цијепљења, 30 особа је преминуло зато што су били старији од 85 година. Још се не знају све ствари. Нису имали времена да се вакцина тестира адекватно“, казао је Макаревић.

На питање како је бити дипломата са бх. заставицом, велепосланик је истакнуо како наша земља посједује јако пуно талената „којих ми нисмо свјесни у пуном капацитету“.

„Ми смо нација, Босанци и Херцеговци, која је напаћена. Прошли смо кроз то кроз шта смо прошли. Међутим, имамо и много тога га покажемо, нашу људскост. Појединац, био он фудбалер, инжењер , умјетник који је врхунски, када дође у уређен систем било гдје, он напредује. А ми имамо несређене ствари и наши људи не могу доћи до изражаја“, сматра Макаревић.

Додао је и да као бх. дипломата наступа „једном иновативном линијом која се зове јавна дипломатија“.