Добојлија Марко Максимовић оправдао је улогу првог фаворита те ће сутра бити једини босанскохерцеговачки представник који ће играти у финалу синглова на 21. турниру „Зеница опен 2021“ из календара Теннис Еуропе за јуниоре и јуниорке (У16).

Максимовић је био и првопостављени играч костура мушког дијела турнира, а у данашњем полуфиналу на теренима Спортско-рекреационог центра Камберовића поље у Зеници, с 2:1 (6-4, 5-7 и 6-0) поразио је трећерангираног Хрвата Антонија Вољавеца. Противник у сутрашњем финалу бит ће му Словенац Лукас Марјановић, који је у другом полуфиналу поразио осмопостављеног Пољака Бруну Кокота с 2:0 (6-4 и 7-5).

У полуфиналу у конкуренцији јуниорки, Зеничанка Асја Салкановић, која је била шеста носитељица, поражена је данас од осме носитељице, Словенке Пије Петелиншек с 0:2 (4-6 и 0-6). Јачи отпор у другом полуфиналу пружила је трећа носителица Сарајка Емина Лагарија, али је ипак прворангирана Рускиња Ерика Босаиа на крају славила с 2:1 (6-4, 5-7 и 6-4).

Финални мечеви у синглу сутра се играју са почетком у 10.00 сати, након чега ће бити играни и финални мечеви у дубловима.

На овогодишњем зеничком турниру наступили су такмичари и такмичарке из 15 земаља: Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Њемачке, Аустрије, Француске, Словачке, Чешке, Русије, Пољске, САД-а, Велике Британије и Италије.