Поднио сам оставку на чланство у скупштини Динама и затражио сам да ме се разријеши функције савјетника Динама, поручио је Здравко Мамић на конференцији за новинаре у Мостару, дан након што је Врховни суд потврдио пресуду осјечког Жупанијског суда којом је одбјегли челник Динама осуђен на шест и пол година затвора за извлачење 116 милијуна куна из Динама.

”Поднио сам оставку на чланство у скупштини Динама и затражио сам да ме се разријеши функције савјетника Динама. Више нисам члан никаквог тијела нити сам у формалном радном односу. Мој оставке су неопозиве,” казао је Мамић истакнувши како ће затворску казну, ако до тога дође, служити у Босни и Херцеговини.

”Ако дође до тога, затворску казну ћу служити искључиво у БиХ. Правници то знају, ја формално никада нисам био бјегунац нити сам данас бјегунац. Када је прва пресуда изречена, ја сам остао у својој матичној држави. Како могу побјећи из властите државе,” казао је Мамић.

Највиши суд је његовом брату Зорану Мамићу смањио казну затвора са четири године и 11 мјесеци на четири године и осам мјесеци, а бившем порезнику Милану Пернару са четири године и два мјесеца на три године и два мјесеца. Уз то, Врховни суд је укинуо пресуду у дијелу који се односи на оптужбу да је Зоран Мамић потицао Пернара на злоупорабу те је у том дијелу наложено поновљено суђење, саопћио је највиши суд.

Бившем директору Динама Дамиру Врбановићу је потврђена првоступањска пресуда којом је осуђен на три године затвора, додао је највиши суд у приопћењу у којем наводи само иницијале оптуженика.

У понедјељак је Динамов тренер и Здравков брат Зоран поднио оставку на функцију тренере и спортског директора ”Модрих”.

”Иако се не осјећам кривим, како сам већ раније најавио, ако пресуда буде правомоћна ја је прихваћам као такву и подносим оставку на мјесто главног тренера и спортског директора ГНК Динамо. Клубу желим пуно среће и спортских успјеха у даљњем раду”, изјавио је Мамић.