Здравко Мамић накадшњи први човјек Динама тврди да је властитим средствима вратио 10 милиона евра дугова Динама.

Он се јутрос поново огласио на својој фацебоок страници и том приликим објавио и факсимиле из новина у периоду прије његовог доласка у клуб.

Такође најавио је током дана објављивање још докумената.

“Јучер сам вас шокирао објавом докумената којима сам Динаму позајмио 82 милиона куна свог новца. То је само кап у мору ствари које сам учинио како бих Динамо спасио пропасти. Данас ћу у 15:30 објавити никад виђене документе вриједне око 10 милиона еура дугова Динама које сам вратио из свог џепа, са свим именима и износима. Прије тога желим вас подсјетити у што сам ја, фанатик и луђак трпао немилице новац своје обитељи”, написао је Мамић.

Мамић, који је у Хрватској осуђен на затворску казну због проневјере већ неколико година борави у Босни и Херцеговини, гдје је како каже спреман служити казну.

“Ово је ваш Динамо прије Мамића – 2000., 2001. и 2002. године до мојег доласка. Роберт Просинечки је за тадашњи Динамо рекао: “Прије бих бацио новац из авиона него га уложио у Динамо”, Маријан Влак каже “Динамо је прије био Мерцедес, сад је бицикл”, клубу је искључен плин и струја, нема новаца за одлазак на гостовање, клуб је пред ликвидацијом. Гдје сте тада били такозване удруге од 12 навијача, инвеститори, врли менаџери, политичари и остали дежурни јадници? Рећи ћу вам ја – у мишјој рупи сте били. Иза свих ваших ријечи не стоји ни 2 куне, а камоли дјела. Ви сте само ружне сјенке филмских ликова које сте замислили да јесте, а заправо сте обични бескичмењаци”, написао је Мамић.