Срђан Мандић, начелник сарајевске општине Центар каже како не сматра да је Сарајево понизило Богића Богићевића, тиме што није изабран за градоначелника, већ да га је понизила политичка мафија окупљена око владајуће странке.

Гостујући у емији БХТ1 уживо Срђан Мандић, начелник општине Центар у Сарајеву, коментирао је јучерашњу сједницу Градског вијећа Сарајева, на којој и поред ранијег договора Четворке, за градоначелника Сарајева није изабран Богиће Богићевић, те додао како се слаже да је он понижен, али:

“Не бих рекао да Сарајево понизило Богића Богићевића, понизила га је она политичка мафија која понижава грађане Сарајева, грађане Кантона и грађане цијеле Босне и Херцеговине, окупљена око владајуће странке.”

Мандић сматра да смо, како каже, још једном смо присуствовали једном изрежираном циркусу, једном изрежираном подухвату који жели и даље, без обзира на вољу грађана која је показана на локалним изборима, да ову земљу држи у блату. Додаје како је већина грађана преко локалних избора казала како жели господина Богића Богићевића за градоначелника Сарајева

“Та добро организована групација која још увијек држи значајне механизме власти у својим рукама, још увијек држи Тужилаштво и обавјештајне службе. Они су у посљедњих мјесец дана вршили стравичан притисак на све вијећнике окупљене око ове идеје коју смо до јучер звали Четворка. Потпуно је јасно да је јучер извршена једна врста напада на демократију у Сарајеву, Али, ја и даље чврсто вјерујем да ћемо изаћи из овога и да ће Богић Богићевић бити градоначелник Сарајева, каже Мандић

Када је ријеч о броју гласова и омјерима 18-19, да би гласање показало како нема ни 14 гласова за,а било је спорних листића, Мандић каже како је једноставно за схватити чињеницу да предсједавајући Градског вијећа и градоначелник не могу бити из истог народа. Подцртава да је договор коалиције која има већину у Градском вијећу био да пресједавајући долази из реда бошњачког народа, у овом случају из странке Народ и правда , како би се створила могућност да градоначелник буде из реда српског народа, у овом случају Богићевић.

“То је јасно. Како се јучер могао појавити испред СДА кандидат Срђан Срдић, који се изјашњава као Србин, то њих треба питати. То је покушај преваре, преваре у режији СДА, која је искористила једног нестраначког кандидата, самосталног заступника. О тој превари можемо говорити.

Мандић каже како не зна колико људи је гласло за Срдића, јер је гласање било тајно ,те наводи да је очигледно дошло до неких проблема у пребројавању листића, и мисли да је на крају имао четири гласа.

Додаје и како су јучер морали добити Бошњака,како би изабрали Србина за градоначелника, те да самим тим што је СДА предложио Србина за предсједава јућег Градског вијећа, аутоматски је избачена могућност да још један Србин буде изабран за градоначелника.

Ово је била нека врста кукавичијег јајета, жеља да се сруши могућност избора Богића Богићевића од стране оних који се заклињу да је у питању патриота и частан домољуб. СДА и њени сателити још једном показују да јој није стало до грађанске државе и да јој је стало до њених властитих интереса, а какви су ти интереси показује јучерашњи циркус.

Када је ријеч о опстанку Четворке, Мандић каже како је сада неупитно говорити о неког четворки или шесторки, те додаје како му је важан број људи који су на локалним изборима казали да желе промјене и који од јучер преко друштвених мрежа поручују да желе Богића Богићевића за градоначелника и осјећају стид од синоћ циркуса у режији СДА.

“Упутио сам Богићу Богићевићу поруку да још увијек има нормалних људи, људи који желе бољу БиХ, има их више од оних који још увијек држе неке кључне механизме, па контролошу и неке медије. Та број ми је важан и он сигурно није нарушен и важно је да постоји.”, каже Мандић.