Ногометаши Сарајева у 21. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине у суботу на Кошеву дочекују екипу Зрињског.

Актуални првак БиХ и лидер на љествици и даље је непоражен у првенству, а након градског дербија са Жељезничаром екипу Винка Мариновића очекује још један дерби кола.

То ће бити прва од двије узастопне утакмице ова два ривала, с обзиром на то да се већ у наредну сриједу састају у оквиру Купа БиХ.

Но, Мариновић истиче да су све мисли окренуте ка сутрашњој утакмици.

– Опет играмо дерби кола, играмо с екипом која у својим редовима има искусних играча. Оно што смо видјели у утакмици против Крупе је да с новим тренером желе играти мало другачије него што је то било у прошлом периоду, тако да очекујемо захтјевну утакмицу. Зрињски је добро одиграо у Еуропи, имали су пехова с озљедама играчима и то је један од разлога зашто у прошлој сезони нису ухватили један континуитет. Оно што је сада битно је да се окренемо овој првој утакмици. Морамо спремити игру коју желимо играти, а то што нам недостаје је игра у завршној трећини – рекао је Мариновић.

У сутрашњој утакмици неће наступити Миличевић због жутих картона, док је Оремуш, како истиче Мариновић, “доста добар” и данас је тренирао те очекује да ће бити “све у најбољем реду”.

Сусрет Сарајево – Зрињски у оквиру 21. кола Премијер лиге БиХ игра се у суботу на стадиону “Асим Ферхатовић Хасе” од 19 сати.