Увијек ће бити лакше да добијете гласове ако кренете у ту националну реторику, тако је и Додик. Он је почео благо, никада није могао да пређе 5 или 10% и чим се претворио у радикала он је прешао 50%, и Драшко Станивуковић ме асоцира на њега, казала је политичка аналитичарка Ивана Марић за БХРТ. Такођер је казала како сматра да Додик као ни друга два члана Предсједништва нису националисти, већ им та реторика служи само за успјех.

Говорећи о ситуацијама након локалних избора у Босни и Херцеговини казала је да Станивуковић није ово све радио само због гласова као Додик, већ је то њему у његовом одгоју, да је идеолошки одгојен тако.

“Мени је запело за ухо када је он причао да у школи сањао о томе да постане предсједник Републике Српске, значи то је тај одгој. Додик је одгојен у другом систему и њему ово служи само да постигне свој циљ. Мислим да додик није националиста, уопће, као ни друга два лидера. Ово им служи само да постигну свој циљ.”

Тужно је за видјети да неко ко би требао да води, да показује како се треба ићи напријед, да показује ово, казала је Марић говорећи о Станивуковићу након побједе у Бањалуци.

“Посебно је занимљиво да и у Бањалуци и Бијељини гдје је СНСД изгубио мјеста градоначелника побиједио уствари добили велику већину. Уствари то показује да грађанима не смета СНСД него им је потребна замјена, неко млађи, неко ко ће их мало више забављати и то је тужно. Када видите да су млади људи насјели на то. Велика разлика је нпр. млади Ернест Имамовић из Горажда који је могао ићи и на ту националну реторику али није, и побиједио је позитивном причом. Може политичар побиједити и позитивном причом а не само националном реториком.”

Ми нисмо битни, али смо онако занимљива играчка око је се свађамо, казала је она говорећи о предстојећој посјети Сергеја Лаврова Босни и Херцеговини.

Не треба никоме, али хајмо показати мало ко је јачи на тој једној играчки. Ми смо објект, ми нисмо субјект те приче. Тужно је да ми немамо политичаре који ће то искористити па урадити нешто добро. Да искористимо тај притисам међународне заједнице. Тај притисак испод радара. Нисмо им толико занимљиви и не желе толико да праве конфликте. Ех сада имате Лаворва који каже да поштује Дејтон и поштује БиХ у њеним граница. Они показују да уствари могу направити хаос овдје али неће. Можемо закухати, али нећемо