Посланици Скупштине КС идући понедјељак прихватиће оставку премијера Марија Ненадића. Он је практично предухитрио захтјев за смјену његове Владе.

Звоно Марић, посланик СББ-а у Скупштини КС, гостујући у БХТ1 Уживо, истакао је да је Ненадић у праву. Пориче да је Ненадић предухитрио захтјев за смјену Владе и каже да нико није желио да продужи неке процедуре, него напротив, да се оне скрате.

“Ту се нешто чудно догађа и очигледно је да нова парламентарна већина није баш спремна јер нису завршени послови око подјеле ресора и мислим да се споре око имена мандатара. Но, то је њихов проблем. СББ има демократски капацитет да им омогући да што прије преузму одговорност и ја очекујем да они имају акете мјера које су стално најављивали”, истиче Марић.

Када је ријеч о спочитавањима продужавања процедуре, Марић је рекао да се и господин Конаковић данас извинио због те инсинуације СББ-у.

Што се тиче позиције СББ-а, Марић каже да СББ није тиме оптерећен. Чак и када би били у некој новој влади, истиче Марић, која не би добро радила свој посао и не би испуњавала обећања грађанима, СББ би је опет оборила.

“Погледајте добро кадрове СББ-а, нема ни назнака корупцији, јавним набавкама или било каквој сличној причи. Погледајте онда поједине особе које су још увијек у парламентарној већини, одлазе чак на суд јер истражитељи трагају за неким као што су ГРАС, набавка скија, таблета у школама итд. Код нас су министри остали морални и чисти и имамо разлог да будемо тиме задовољни, а радили су у најтежим временима јако сложене послове”, наводи Марић.