Ученици завршних разреда- деветих разреда основних те трећих и четвртих средњих школа у Зеничко-добојском кантону, од данас су поново у школским клупама, док ће ученици нижих разреда и даље наставу пратити онлине.

Министарство образовања је, због нешто побољшаних хигијенско-епидемиолошких услова у том кантону, а уз препоруку Кризног штаба, дозволило повратак у школске просторе само матурантима, да би они своје завршне радове могли предати на уобичајен начин. Повратком ученика завршних разреда средњих школа, повећан је и број ђака у Ђачком дом Зеница, који сада на смјештају има 25 ученика.

Вратило се свих 20 матураната, колико смо их и имали прије 12. марта, када је одлучено да се прелази на онлине наставу. С обзиром да смо петеро спортиста, који су због тренинга и обавеза цијело вријеме имали у нашем дому, сада је та бројка 25. Укупно смо ове године на смјештају имали 88 ђака, колико смо, због појачаних хигијенско-епидемиолошких мјера због пандемије короне, могли и примити у нашу установу- каже директор Ђачког дома Ермин Зукић, који напомиње да су ангажовани сви запосленици те установе.

Средњошколцима, напомиње Зукић, остало је још само осам радних дана наставе до окончања свог школовања. Матуранти-основци, своје би школовање требали окончати почетком јуна.