Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић и начелник Генералштаба Оружаних снага Словеније генерал-мајор Роберт Главаш констатовали су да је сарадња оружаних снага двије земље успјешна, али да је потребно проналазити нова рјешења и моделитете за њено даље развијање и унапређење.

На састанку је разговарао о учешћу БиХ у операцијама подршке миру.

Машовић је словеначкој делегацији рекао да Оружане снаге БиХ имају значајно учешће у операцијама подршке миру, кроз које потврђују свој допринос стварању колективне безбједности у свијету, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Он је гостима из Словеније представио улогу и задатке, те кључне активности Оружаних снага БиХ.

Саговорници су разговарали о билатералној сарадњи оружаних снага, даљим плановима и аспектима заједничког рада, као и његовом унапређењу у будућности.

Машовић је захвалио за подршку коју Оружане снаге Словеније пружају Оружаним снагама БиХ у едукацији и обуци њихових припадника, а посебно кроз Програм обучавања специјалиста за навођење и контролу блиске ваздушне подршке, као и друге аспекте подршке у оквиру евроатланских интеграција БиХ.

Главаш је изразио жељу за даљом снажном подршком Оружаним снагама БиХ, нарочито кроз процес школовања и обуке њихових припадника у Словенији, као и подршком процесу евроатланских интеграција БиХ.