Први велики успјеси везани су за Сарајево, казала је регионална звијезда народне музике Мерима Његомир, гостујући у емисији “Јутро за све” БХТ1.


Говорила је и о гостовању у емисији “Тамбураши и ви”. У пратњи Тамбурашког орекстра МП БХРТ отпјевала је иземђу осталих севдалинке Зајди-Задји, Крај потока бистре воде.

Обрадовала сам себе овим доласком, дуго нисам била овдје у овом студију и дуго нисам снимала овако велику емисију и бас се радујем.

Она истиче да су први успјеси везани за Сарајево односно Фестивал Илиџа. У Сарајево је долазила бар два пута мјесечно. Приликом ове посјете упознала је екипу младих и образованих људи, казала је у нашој емисји.

Нада се да ће ситуација са Короном брзо проћи и да ће опет запјевати пред публиком, јер су пред публиком најбољи наступи.

Најљепши су наступи пред публиком, ми волимо да пјевамо за публику, да гледаш лица, наравно то недостаје, али ми морамо да радимо и публика воли то па макар и на телевизији да чује те лијепе старе песме.

Некада је сваки пјевач имао нешто своје, а данас сви се труде да пјевају исто, казала је Мерима. Те старе пјесме свака је имала своју причу, о свакој старој пјесми би се могао направити филм.