Селектор женске кошаркашке репрезентације Белгије Филип Местдагх очекује тешку утакмицу против Босне и Херцеговине на старту Еуробаскета, али вјерује да његов тим може до побједе.

Навео је да БиХ има добар тим са неколико одличних кошаркашица, издвојивши Марицу Гајић и Жонкел Џонс за коју је имао само ријечи хвале.

“БИХ има веома квалитетну екипу, имају неколико играчица које заиста знају играти. Морамо добро чувати играчице као што је Гајић, али и остале играчице су добре. Имају одличну Жонкел Џонс, која игра у Екатаринбургу заједно са Емом Месеман. Она је тимска играчица, која може урадити све. Добро трчи по терену, брза је, висока, може напасти с вањске позиције, погодити за три поена и бит ће је тешко зауставити. За мене је у реду да постигне 20 до 25 поена, али највећи циљ ће бити зауставити остале играчице и у том случају можемо се надати побједи”, рекао је Местдаг на прес-конференцији уочи уводног меча у Стразбуру.

Истакао је да је имао одређених проблема током припрема, с обзиром да су се неке играчице повриједиле, као и да је било позитивних на коронавирус.

“На почетку ЕП-а смо остали без Јане Раман. Мало је компликовано, али смо оптимисти. Циљ нам је пласман међу првих пет. Желимо побједу у групи како бисмо избјегли Француску у четвртфиналу. Циљеви су нам јасни, за почетак желимо бити побједници групе, а касније ћемо видјети”, додао је.

Сусрет БиХ – Белгија игра се у четвртак од 15 сати.