У протекла два дана Служба за послове са странцима предузела је оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка миграната у ужем подручју града Бихаћа и измјештање миграната из напуштених објеката у привремено шаторско насеље Липа.

Инспектори Службе за послове са странцима су извршили контролу у шест напуштених и девастираних објекта у ужем подручју града Бихаћа у којима су затечена 83 мигранта. Служба је наведене мигранте из напуштених објеката измјестила у привремено шаторско насеље Липа, гдје ће бити извршен медицински преглед, идентификација и регистрација истих, те ће бити смјештени у превентивну изолацију унутар привременог шаторског насеља.

Приликом провођења ових активности, инспектори за странце су међу мигрантима идентификовали три малољетника без пратње, након чега су информисали и укључили Центар за социјални рад ради одређивања старатеља и провођења даљих активности у циљу њихове заштите и збрињавања.

Служба за послове са странцима ће у наредном периоду интензивирати провођење оперативних активности у ужем подручју града Бихаћа, те ће се измјештање миграната проводити у складу са расположивим смјештајним капацитетима у привременом шаторском насељу Липа, саопћено је из ове институције.