Предсједник Зоран Милановић одазвао се позиву Удруге Специјалне полиције из Домовинског рата и Збора удруга ветерана гардијских бригада па ће примити и бранитеља због којега је лани напустио Окучане, пише у уторак Вечерњи лист.

Састанак ће се одржати данас у 11 сати на Пантовчаку, а занимљиво је да ће међу четворицом представника бранитеља – уз Жељка Драгашевића, Илију Вучемиловића Шимуновића и Ивицу Врањеша – предсједник примити и Зорана Мараса, предсједника Удруге Специјалне полиције, због којег је лани напустио свечаност обиљежавања обљетнице Бљеска у Окучанима јер је Марас као службени делегат био одјевен у мајицу ХОС-а с поздравом “За дом спремни”.

Јавности је остало непознато да се њихов први сусрет догодио прије десетак дана на Пантовчаку, у пригоди додјеле одличја заслужнима у акцији Плитвице. “Кад је ријеч о нашем спору због мајица ХОС-а, ако нетко сматра да сам учинио нешто незаконито, нека ме приведу, а ако нетко сматра да нешто треба мијењати, нека мијења у Сабору”, каже Марас.

Удруга Специјалне полиције из Домовинског рата и Збор удруга ветерана гардијских бригада у више су наврата, почевши од 1. просинца прошле године, слали дописе на адресе премијера и предсједника, с циљем одржавања радног састанка с четири теме: потраживање ратне одштете од Републике Србије, питање несталих, проблематика тужби хрватских логораша против Републике Србије и расправа о обиљежавању обљетница из Домовинског рата.

До премијера Андреја Пленковића нису успјели доћи, но напосљетку је стигла потврда с Пантовчака да се предсједник Зоран Милановић одазвао њихову позиву на састанак, доноси Вечерњи лист.