АЦ Милан наводно већ је остварио контакт с агентом србијанског фудбалера Душана Влаховића са жељом да га овог љета доведе из Фиорентине.

“Росонери“ ће ускоро објавити потписивање новог једногодишњег уговора са Златаном Ибрахимовићем, али клуб жели довести и новог центарфора који би поступно преузимао главну улогу у нападу.

Италијански медији тврде да је Влаховић на врху листе жеља Милана, јер је нападач Фиорентине ове сезоне постигао 15 голова у 29 утакмица Серије А.

Проблем за славни милански клуб представља чињеница да руководство “виола“ већ ради на томе да Влаховића увјери да остане на “Артемио Францхију“.

Такођер, актуелни уговор 21-годишњака истиче у јуну 2023. године, па би Фиорентина могла тражити велико обештећење како би га пустила овог љета.

У Милану вјерују да репрезентативац Србије уз 39-годишњег Ибрахимовића може израсти у врхунског нападача.

Влаховић је професионалну каријеру почео у београдском Партизану из којег је 2018. године прешао у Фиорентину. За клуб из Фиренце одиграо је 76 такмичарских утакмица и постигао 23 гола. У дресу репрезентације Србије наступио је седам пута и у два наврата уписао се у листу стријелаца.