Премијер Кантона Сарајево Марио Ненадић и министар културе и спорта КС Кенан Аликадић одржали су данас састанак с представницима продуцентске куће “Деблокада” Дамиром Ибрахимовићем и Нарцисом Цвитановић.

Продукција “Деблокада” и Меморијални центар Сребреница ће 10. октобра у Поточарима уприличити бх. премијеру филма “Кво Вадис, Аида?”, редитељице Јасмиле Жбанић.

Након премијере у Сребреници, планирано је приказивање филма у Сарајеву, у дворани Зетра.

С обзиром на пандемију коронавируса, разговарано је о начину организације приказивања филма, како би се испоштовале све епидемиолошке мјере и правила везана за јавне догађаје таквог типа.

Како је истакнуто, у Поточарима ће бити уприличене двије пројекције – прва за младе људе из Сребренице, БиХ и регије, а потом и званична премијера која ће окупити пријатеље филма и партнере Меморијалног центра.

Филм “Кво Вадис, Аида?” који говори о геноциду у Сребреници, босанскохерцеговачки је кандидат у категорији Најбољи међународни дугометражни филм за награду “Осцар” Америчке академије.

“Министарство културе и спорта КС ће у оквиру својих могућности бити партнер пројекту. Већ смо раније финансирали одлазак делегације на филмски фестивал у Венецију. Искрено се надамо да ће овај филм освојити престижну награду за коју се кандидирао, јер све оно што је до сада виђено указује да има потпуног основа за то”, рекао је Аликадић, саопћено је из Службе за протокол и прес КС.