Министар здравства Кантона Сарајево, Харис Вранић позива на хитни састанак сутра, са почетком у 9.00 сати генералну директорицу КЦУС-а Себију Изетбеговић, шефицу клинике за анестезију и реанимацију КЦУС-а Амелу Катицу Мулалић, шефа службе за одржавање медицинских уређаја Јасмина Вражалицу и представнике стручног колегија клинике за анестезију и реанимацију а на тему услова рада и начина третмана и лијечења осигураника Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево.

„Дубоко сам забринут због медијских натписа, али и директно достављених информација којима сви свједочимо посљедњих дана. Охрабрујем све здравствене раднике, уколико имају било каква сазнања о поступањима изван стандарда лијечничке струке да надлежним институцијама или мени лично пријаве таква сазнања. Истовремено, гарантујем да ћу ја, као и цијела Влада Кантона Сарајево, заштитити у цијелости појединце који поднесу пријаву од било којег облика одмазде или штетних посљедица, а које би им таква свједочења могла узроковати, укључујући право на рад у струци“, рекао је министар Вранић овим поводом.

Подсјетимо, Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС) упутио је отворено писмо јавности реагирајући на наводе појединих љекара КЦУС-а објављене у одређеном броју медијима, уз тврдњу да је ријеч о “изношењу низа неистина и клевета које уносе и шире немир међу грађанима”.