Министар културе и спорта Кантона Сарајево Самир Авдић посјетио је данас Народно позориште Сарајево и у разговору са директором ове културне установе Изудином Бајровићем упознао се с њеним радом, дјелатностима и плановима за текућу годину.

Бајровић је навео како Народно позориште тренутно има 211 стално запослених, 26 упосленика на годину дана, те 15 запослених на три мјесеца. Он је нагласио да је пандемија коронавируса ограничила начин функционирања културних установа, као и пријем потребног кадра, саопћено је из Службе за протокол и пресс Кантона Сарајево.

Током разговора наглашени су и сви остали проблеми са којима се у свом раду свакодневно ова установа сусреће.

Један од њих је неименовање управног одбора, који расписује јавне конкурсе за пријем неопходног кадра, а којег је потребно зановити, посебно оног задуженог за техничку подршку.

Авдић је најавио како ће овај проблем бити најкасније до 10. фебруара ријешен, и то не само у Народном позоришу, већ и у свих осталих 12 кантоналних кутурних установа.

“Намјера нам је, и на њој ћемо истрајати, да се у управљачке структуре наших културних установа именују људи који познају проблематику установа, те специјализиране области у којима појединачно установе дјелују”, нагласио је Авдић.