Министар сигурности Босне и Херцеговине Селмо Цикотић борави у дводневној посјети Унско-санском кантону (УСК), дијелу Босне и Херцеговине највише погођеним мигрантском кризом.

Цикотић ће се састати с премијером УСК Мустафом Ружнићем и градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем.

Планиран је и обилазак мигрантских кампова на подручју УСК, а новоизабрани министар сигурности БиХ ће обићи и Велику Кладушу гдје је тренутно најтежа ситуација када је у питању мигрантска криза у Босни и Херцеговини.

“Настојим да испитам ефикасне могућности да БиХ појача и заштити своју границу, као и механизме реадмисије, односно упућивања тих људи одакле су дошли, али те ствари је далеко лакше рећи, него их практично реализовати”, рекао је Цикотић уочи посјете Унско-санском кантону.

Грађани и власти Унско-санског кантона од ове посјете очекују да ће се коначно почети рјешавати проблем мигрантске кризе која у овом кантону траје већ дуже од двије године. Такођер се надају да ће ускоро бити донесена стратегија управљања мигрантском кризом на нивоу цијеле БиХ.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић раније је упозорио да се неће толерисати повећано присуство миграната у градским зонама те најавио формирање сабирног кампа за мигранте.