Вијеће министара БиХ, на приједлог Министарства цивилних послова, донијело је Одлуку о додјели Државне награде за спорт Босне и Херцеговине за 2020. годину. Овогодишњи добитник награде је пливач Михајло Чепркало.

“Овом одлуком додјељује се Државна награда за спорт Босне и Херцеговине за 2020. годину као највеће признање које БиХ додјељује за изузетан допринос у развоју спорта и афирмацију БиХ”, стоји у Одлуци о додјели награде Чепркалу, објављеној у Службеном листу БиХ.

Како се наводи, Чепркалу ће бити додијељена и новчана награда у износу од 10.000 КМ.

“Државна награда за спорт додјељује се Михајлу Чепркалу, рођеном 9. јуна 1999. године у Бањој Луци, за изузетно остварене резултате као што су: освојено 4. мјесто на ЕYОФ-у Тбилиси у Грузији 2015. године, 36. мјесто на Олимпијским играма у Рио де Јанеиру 2016. године, 26. мјесто на Свјетском првенству у Казану у Русији 2015. године. На Олимпијским играма у Рио де Јаинеру 2016. године био је најмлађи пливач у утрци на 1500 м краул. На Балканском првенству у Бугарској 2016. године освојио златну, сребрену и бронзану медаљу. Освојио преко 500 медаља и 30 пехара на међународним такмичењима”, пише у Службеном листу БиХ.

Државна награда за спорт највише је признање које Босна и Херцеговина додјељује за изузетно успјешан рад у области спорта.