Мијанмарска полиција устријелила је најмање четворицу учесника протеста, а неколико их је ранила што представља најсмртоноснији дан откако је војска преузела власт 1. фебруара.

Док су демонстрације против војног пуча, који је збацио демократски изабрану владу Аунг Сан Суу Кји, улазиле у четврту седмицу, сигурносне снаге започеле су насилно сузбијање протеста у градовима широм земље.

У највећем граду, Јангону, учесник протеста је погинуо кад је полиција отворила ватру на њих, наводи Ројтерс позивајући се на болничког лијечника.

Лијечник, који је затражио да га се не идентифицира, рекао је да је учесник протеста доведен у болницу с раном од метка у прсима. Локални медији Миззима такођер су извијестили о смрти у Јангонову.

На југу земље, три су особе убијене, а више од десетак рањено када је полиција отворила ватру на учеснике протеста у граду Давеи.

Локални политичар Кјаw Мин Хтике потврдио је да је полиција пуцала на учеснике протеста у Давеију.

Видеозаписи објављени на друштвеним мрежама забиљежили су све веће сукобе учесника протеста и сигурносних снага. Од почетка војног пуча убијено је најмање седам демонстраната и један полицајац, наводи Ројтерс.

Активистичка група Асоцијација за помоћ политичким затвореницима (ААПП) саопштила је да је од суботе документирала 854 особе које су ухапшене, оптужене или осуђене од 1. фебруара.