Младићу је позлило тијеком полицијске интервенције. Како пишу медији, прогутао је непознату количину дроге.

Међутим, мајка каже да су полицајци прекорачили овласти. Младић је преминуо у КБ Свети Дух, пише 24сата.

“Да, мој син је преминуо. Управо договарам покоп, донирала сам његове органе, сви су здрави што не би били да је прогутао дрогу”, кратко је рекла мајка младића (36) из Запрешића.

Он је с још деветорицом осумњичен за препродају дроге. Протеклог уторка претражили су му дом и друге просторе које користи. Осим мобитела, пронашли су и 32 грама марихуане, 0,2 грама кокаина и уређај за вакуумирање…

Тешко се отровао након што је, највјеројатније из страха, прогутао непознату количину дроге.

Како је приопћила полиција, полицајци су употријебили средства присиле-тјелесну снагу и средства за везивање како не би побјегао. Наводе да се није жалио на озљеде и тегобе, али му је 10 минута касније позлило.

“Након што је полицијски службеник започео реанимацију, доласком екипе Хитне медицинске помоћи пружена му је лијечничка помоћ те је превезен у Клиничку болницу Свети Дух, гдје је и задржан на лијечењу. Ради утврђивања свих околности тог догађаја већ је започело инспицирање полицијског поступања као и изузимање релевантне лијечничке документације”, приопћили су из полиције.

Младићева мајка испричала је како су јој позвонили због претреса и како су се на сина бацили потрбушке чим је дошао.

“Један полицајац му је јашио по леђима док га је друго двоје држало за руке. Главу с пода није могао дигнути. Викао је: ‘Гушим се. Немам зрака’, а ја сам им говорила да ће ми убити сина тако”, говори мајка једног од ухићених у Запрешићу.