Док због пандемје биљежимо негативне приче из области привреде, из Живиница стиже једна позитивна. Млади предузетник спасио је фабрику од гашења, сачувао постојећа и отворио нова радна мјеста. На овај потез усудио се каже, јер жели остати у својој земљи.

Уз помоћ родитеља, 29- годишњи Сенад Мулабдић откупио је фабрику кекса пред гашењем и у јеку пандемије почео са радом. До данас, не само да је сачувао радна мјеста, него је упослио два нова радника.

СЕНАД МУЛАБДИЋ, власник фабрике кекса у Живиницама

„Ми смо дошли, погледали ове машине које су биле у понуди. Нама се свидио потенцијал који смо видјели и једноставно жељом да се остане у БиХ и да се привређује овдје, то смо одлучили и ево газимо полако на домаће тржиштеМулабдић.

АНИЦА МИЛИЋ, радник

„Радиш домаћи производ, домаћи кекс као код куће и то је то“, казала је Милић.

Чињеница је да не постоји привредна грана која није осјетила посљедице пандемије. Но, млади Живиничанин каже да су воља и упорност ипак били јачи од свих недаћа. Умјесто на евиденцији бироа за запошљавање, упосленици су остали на радним мјестима припремајући кекс по домаћој рецептури, заједно са Сенадом и његовим оцем.

МИРЗА СОФТИЋ, радник

„Посла има ко хоће радити. Ми радимо и они заједно се с нама боре, коректни су према нама. Однос је другарски, није неки однос газда-шеф-радник. Сви заједно се договарамо и успијевамо за сада испоштовати то што од нас тражи тржиште“, објаснио је

„Има Сенад намјеру и проширивати капацитете у наредном периоду, надајући се, попут свих осталих привредника у БиХ, стабилнијој економској ситуацији.