Због кише, коловоз је мокар и мјестимично клизав. Упозоравамо на учестале одроне камења на коловоз. Магла и ниска облачност смањују видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на ширем подручју Трнова, те понегдје уз ријеке Саву, Врбас и Лашву. На ширем подручју Купреса и Шујице упозоравамо на повремене јаке ударе вјетра. Без обзира на временске и саобраћајне услове, апелујемо на возаче да буду максимално опрезни и да држе одстојање између возила

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Кључ-Босански Петровац (Ланиште), Јајце-Бања Лука (код мјеста Здаљевац), Сарајево-Трново (у мјесту Крупац), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица), Дољани-Метковић (између граничних прелаза) и Кладањ-Ступари (у мјесту Станови).

Подсјећамо да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме.

На граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Дани викенда су пред нама, тако да очекујемо појачан промет возила, како на путевима у нашој земљи, тако и на граничним прелазима.