Ма Међународном такмичењу Стејџ Интернешнл Денс Компетишн, које се одржало протеклог викенда у Скопљу, у Сјеверној Македонији, судјеловао и Балет Мостар Арабеске из БиХ.

На такмичењу су судјеловале балетске скупине из 12 земаља и то, из Македоније, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Пољске, Чешке, Бугарске, Румуњске, Грчке, Русије, Узбегистана и Тајланда.

У овом специфичном времену због пандемије коронавируса, 27 школа је пријавило више од 300 такмичара различитих узраста и категорија, слањем видео записа по стриктним правилима, која су се натјецала путем лајвстрима, приопћено је данас из Балета Мостар Арабесqуе.

Балет Мостар Арабеске се такмичио с три кореографије и то, Бечке Бомбоне, мини класични балет, групна, дјеца до 8 година, На лијепом плавом Дунаву, дјеца класични балет, групна, до 13 година и Алегриа, соло карактерни плес до 13 године који је плесала Ева Шафер.

У све три категорије су освојена прва мјеста, а кореографије и костиме је урадила проф. Арлета Ћехић.

Жири су чинили мр. Олга Панго, директорица Балета у Националној опери и балету Македонија, прима балерина, др. проф. Александра Мијалкова из Националне опере и Балета Македоније те Саша Евтимова, солист, професор и кореограф у Националној опери и Балету Македоније.

Иначе Балет Мостар Арабесqуе дјелује већ 14 година у Мостару и иза себе има бројна међународна и свјетска такмичења, доносећи у Мостар значајне медаље и признања са респектабилних такмичења.