Градски дерби између Вележа и Зрињског одиграт ће се у другом колу ногометне Премијер лиге БиХ вечерас у 19 сати на стадиону “Рођени” у Мостару.

Тренер ФК-а Вележ Феђа Дудић казао је како ће ово за Вележ бити повијесна утакмица.

“Ово је први пут да ће се утакмица на стадиону “Рођени” играти под рефлекторима у ноћном термину и сигурно да ће то бити уписано у књиге о повијести Вележа. Што се тиче овог дербија, још од сусрета против Жељезничара очекујемо почетак нове утакмице јер нам је било тешко након тог пораза у првом колу”, казао је Дудић.

Тренер “Рођених” додаје како се нада да ће екипа доказати како је наведени пораз био само лош дан.

“Кад изгубиш 3:0 не можеш ништа причати, него само шутиш, радиш и чекаш нову шансу, ново доказивање. Ми заиста жељно ишчекујемо дерби да покажемо да је оно заиста био само лош дан, а не стварна слика екипе Вележа”, казао је тренер Дудић.

Тренер ХШК-а Зрињски Младен Жижовић истакнуо је како је његова екипа у овом тренутку у психолошкој предности у односу на Вележ.

“С обзиром да они ишчекују ову утакмицу, ми ћемо то њихово морање, чекање и тај набој покушати искористити па да једном смиреном и квалитетном игром покажемо да смо ми Зрињски, најуспјешнији ногометни колектив откад се игра заједничка Премијер лига БиХ”, наводи Жижовић.

Вележ је, по његовим ријечима, од прошле године направио искорак што се тиче игре и приступа, а поготово доласком тренера Дудића.

“Базирани су на доброј игри, поготово на домаћем терену и имају довољан број квалитетних играча који могу ријешити утакмицу. Наше је да евидентирамо њихове квалитетне стране, које итекако имају, да их зауставимо и покажемо како у редовима Зрињског ипак има бољих играча. Очекујемо равноправну утакмицу, али и да ћемо доћи до позитивног резултата”, казао је тренер “Племића”.

Голман Вележа Аднан Бобић истакнуо је како ће овај дерби без публике бити јако тежак.

“Публика је за нас увијек била 12. играч и давали су нам вјетар у леђа да играмо боље, али свеједно се спремамо, слушамо упуте тренера, изаћи ћемо и дати највише од себе да обрадујемо навијаче и оперемо наш образ након пораза на Грбавици”, истакнуо је Бобић.

Ногометаш Зрињског Перо Стојкић казао је како су он и екипа максимално спремни за ову утакмицу.

“Дерби није дерби без навијача, али и нама и екипи Вележа ова утакмица пуно значи тако да ћемо дати све од себе како би дошли до повољног резултата”, казао је Стојкић.

Осим дербија у Мостару, данас се играју још три утакмице 2. кола Премијер лиге БиХ у ногомету. Младост Добој Какањ ће угостити актуелног првака БиХ Сарајево, сарајевски Олимпиц дочекује Широки Бријег, а Тузла Цитy је домаћин екипи Крупе.