Грађани Мостара и синоћ су протестном шетњом изразили незадовољство након што су у суботу, 10. априла, полицијски службеници претукли младића испред улаза у зграду.

Још увијек траје незадовољство Мостара због понашања појединих полицајаца из ПУ Мостар.

Више стотина Мостараца окупило се јуче испред зграде Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона у овом граду након што је у јавност доспио снимак бруталног премлаћивања младића.

“Смјена министра” и “Мостарска полиција, мито и корупција”, узвикују присутни, међу којима је био већи број навијача ХШК Зрињски.

Протест су организовали грађани путем друштвених мрежа након што је видео снимак о бруталном премлаћивању младића постао виралан, те казали како је вријеме да се бруталност и безакоње у структурама полицијских службеника који би требали поштовати закон заустави.

Полицајаци су претукли младића Славена Блажевића у суботу навече пред улазом у зграду, наводно због кршења ограничења кретања.

Полицајци су након што је снимак доспио у медије суспендовани, након чега се појавио још један снимак и свједочанство у којем се тврди да ово није једини случај полицијске бруталности.