Велепосланик НР Кине Ји Пинг уручио је граду Мостару 18 пакета заштитне опреме у борби против Ковида -19. Градоначелник Мостара Марио Кодрић је казао како је ријеч о вриједној донацији јер се налазимо у трећем валу пандемије и у борби против коронавируса је од велике важности и заштитна опрема. У Мостар је стигла и једна доза Фајзер цјепива, у идућим данима очекују и нове дозе.

У борби против коронавирса најважнија је дисциплина и поштивање мјера изолације и превентивних мјера, казао је кинески велепосланик приликом посјете Мостару. Том приликом граду је донирао заштитну опрему у вриједности од 15 тисућа марака.

Свака помоћ у јеку пандемије и погоршане епидемилошке ситуације у Херцеговачко-неретванској жупанији и Мостару је добродошла, казао је Мостарски градоначелник. Нагласио је како се болнице за сада успијевају изборити с новонасталом ситуацијом и повечаним бројем новообољелих, али да је ситуација прилично тешка.

У Мостар је данас коначно стигло и очекивано цјепиво за ХНЖ, око 860 доза Фајзер цјепива.

В.д. равнатељица Дома здравља Мостар Кристина Беванда је истакнула да ће овај тједан завршити цијепљење преосталих здравствених радника и дио старачких домова, те да ускоро очекује и остале дозе цјепива како би се могло кренути у масовно цијепљење. Апелирала је на свијест грађана да се не боје цијепљења и да чим прије схвате да нам је то једино ријешење како бисмо овај вирус ставили под контролу.