Грађани мостарског насеља Балиновац најавили су протесте ако Градска управа ускоро не одржи састанак да би се ријешио проблем на раскрсници у том дијелу града. Честе су саобраћајне несреће у којима страдају и пјешаци. Траже да се поставе семафори или нека друга саобраћајна сигнализација да би се повећала безбједност учесника у саобраћају. Ради се о фреквентој саобраћајници, западном улазу у град према Широком Бријегу и Читлуку.

На раскрижју у мостарском насељу Балиновац честе су саобраћајне несреће у којима страдају и пјешаци. Чак и прелазак преко пјешачког прелаза представља свакодневну опасност. У посљедњих мјесец дана страдала су два пјешака. Грађани прелазе улицу уз велики опрез.

Кроз ово насеље, које се налази на западном излазу из града према Широком Бријегу и Читлуку, саобраћајне гужве су свакодневне и велика је фреквенција саобраћаја. У полицији су казали како је уз густ саобраћај повод несрећама и неопрезна вожња и неприлагођена брзина. У том насељу, наводе, догодило се 10 одсто несрећа евидентираних у ХНЖ у прошлој години.

Становници овог насеља у посљедњих неколико мјесеци упутили су петицију и више дописа Градској управи за постављање семафора. Добили су одоговор како се ради о магистралној саобраћајници у федералној надлежности.

Након што су грађани најавили бојкот слања дјеце у оближњу основну школу, те блокаду саобраћајнице и протесте, Градска управа је разматрала и њихове захтјеве.

Мада се грађани надају брзим рјешењима, и даље ће до постављања семафора с великим опрезом прелазити улицу у овом дијелу града.