На приједлог Жупанијског тужитељства ХНЖ Мостар, Рјешењем Опћинског суда у Мостару од 25. студенога, одређен је притвор у трајању најдуже до мјесец дана осморици осумњиченика ухићених у акцији “Импакт”.

Притвор је одређен осумњиченима: Сади Ђугуму (1978.), Аднану Шљивићу (1987.), Алену Фале (1991.), Ријаду Думпору (1970.), Мирану Вољевици (1979.), Ведрану Дрљевићу (1975.), Едхему Мемићу (1972.) и Ђенану Демировићу (1982.), због основане сумње да су у саставу скупине починили казнена дјела изнуде, пријеваре, крађе, отмице, изазивања опће опасности, недопуштеног држања оружја или експлозивних твари, те неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

“Опћински суд у Мостару је оцијенио да је сасвим утемељено и оправдано одређивање притвора осумњиченима, јер постоје нарочите околности које указују да ће ометати казнени поступак утјецајем на свједоке, суучеснике или прикриваче јер постоје нарочите околности које оправдавају страх да ће осумњичени боравком на слободи поновити казнено дјело, а за то казнено дјело се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна”, каже се у приопћењу Жупанијског тужитељства Мостар.

Жупанијско тужитељство ХНЖ, у сурадњи с Федералном управом полиције наставља с подузимањем истражних радњи у овом предмету у циљу утврђивања свих чињеница и околности под којима су почињена ова казнена дјела.