Комедија “Не играј на Енглезе” Владимира Ђурђевића, у режији Емира Спахића, бит ће изведена вечерас у 20 сати у Народном позоришту у Мостару.

Представа на занимљив, озбиљан, ироничан и духовит начин говори о једном од горућих проблема бх. друштва – коцкању и овисности о клађењу.

Тројица најбољих пријатеља из дјетињства – Паун, Пикси и Буле – чекају исход једне утакмице која их дијели од жељеног добитка, а на коју су се сва тројица различито кладила. Од тог једног резултата њих тројица очекују рјешење свих својих проблема.

Држи их заједничка овисност и илузија како један добитак све рјешава, како задовољство једног добитка поништава сва животна незадовољства, како тај један погодак брише све промашаје. У том ишчекивању они откривају све своје страхове и наде, на видјело излазе њихове мрачне тајне, њихове наде и снови о срећи, приопћено је из Народног позоришта Мостар

У представи играју: Емир Спахић, Иван Скоко и Емир Сејфић. Адаптацију и драматургију текста потписује Аднан Лугонић, сценографију и костимографију Сабина Трнка. Представа ће бити одиграна уз поштивање свих епидемиолошких мјера, те је у складу с тим и број мјеста ограничен.