Проглашењем побједника вечерас је свечано затворен 13. Мостар филм фестивал, фестивал филмске глуме. Након пет фестивалских дана и 10 филмова натјецатељског програма, награде за најбоље главне улоге, популарно “Стабло љубави” отишле су у руке Сергеја Трифуновића (филм Ајвар) и Снежане Богдановић (филм Шавови).

Стабло љубави за најбољу споредну мушку улогу освојио је Дражен Кухн (филм Која је ово држава), а за најбољу споредну женску Јована Стојиљковић за филм Шавови.

Најбољи дебитант ове је године Зорица Нушева (филм Бог постоји и зове се Петрунија).

Побједнике је одабрао стручни жири натјецатељског програма у саставу: Иво Крешић (предсједник жирија) – хрватски казалишни и филмски глумац из Мостара, Анила Гајевић, новинарка, списатељица и оснивачица прве цастинг агенције у БиХ, те Станко Бабић, продуцент.

Дио 13. Мостар филм фестивала били су и студенти Академија из Цетиња, Новог Сада, Бањалуке, Сарајева и Загреба, а који су представили своја аматерска филмска остварења. Организацијски одбор наградио је најбољи филм „Зашто мама вазда плаче“, мостарске студентице режије Кармен Обрдаљ, која студира на Академији умјетности Бањалука.

Славен Кнезовић, равнатељ фестивала није крио задовољство урађеним, јер фестивал расте из године у годину, уз којег Мостар постаје препознато културно, филмско средиште у регији.

“Надамо се да смо и ове године у наш град донијели дашак филмске чаролије те одушевили посјетитеље нашим програмом. У томе ћемо устрајати и сваке идуће године”, додао је Кнезовић.

МОФФ је ове године приказао филмове натјецатељског и документарног програма, дјечији “Обитељски викенд”, филмове студентског програма те ретроспективу Влатка Филиповића.