Заједничка листа ”Моја адреса: Сребреница” упутила је жалбу Централној изборној комисији БиХ те је затражила да се покрене истрага о лицима која су приступила гласању у Сребреници без важећих докумената Босне и Херцеговине, као и против лица која су, као чланови бирачких одбора, допустили ово грубо кршење Изборног закона БиХ.

”Имамо информацију да је најмање 1.400 лица која се налазе на бирачком списку у Сребреници прије мјесец дана нису имали ниједан важећи документ БиХ – личну карту, возачку дозволу или пасош. Увидом у бирачке спискове и праћење излазности на изборима, посебно на бирачким мјестима у Скеланима, утврдили смо да је забиљежена излазност десетина лица која нису имала важеће документе. Провјере је учинити лако, нека ЦИК и Тужилаштво БиХ узму бирачки списак, провјере ко се потписао да је изашао на изборе. Онда нека с МУП-ом узму исте информације о важећим документима и увјере се – ко је гласао, а да на дан избора није имао важеће документе. Довољно је да имамо 20 имена и презимена за које можемо ово тврдити, а имамо их више, да се доведе у питање легалитет и интегритет изборног процеса”, поручују из иницијативе ”Моја адреса: Сребреница”.

Из Иницијативе поручују да ће се тренутно водство Младена Грујичића изгубити с пребројавањем гласова из Федерације БиХ и гласова поштом из иностранства, те да ће мала разлика између два кандидата учинити да овакви ”упитни” гласови из Скелана могу бити и пресудни.

”Трпили смо преваре када је јасно било да се по Србији региструју гласачи путем поште на фиктивним адресама. Наставили смо даље и кад је било јасно да ће аутомобилима и аутобусима довозити гласаче из Србије. Нисмо се предали ни када су каснили с достављањем гласачких листића за наше људе у Америци и широм дијаспоре. Једва смо се изборили с покушајима да Грујичић и МУП РС-а провуку нове гласаче по закључењу бирачког списка. А сада видимо да су успјели подвалити и људе без докумената. Зар Сребреница заслужује да се овдје дешавају тако јасне и отворене преваре, да се тако гази воља Бошњака који су се вратили? Ових дана се у Сребреници бране закони државе Босне и Херцеговине. Ко ће нам се придружити у тој борби, а ко ће остати нијем и занесен изборима преко Бентбаше и далеко од Дрине, одредит ће мјесто свакога од нас у књигама хисторије нашег народа”, закључују из Иницијативе ”Моја адреса: Сребреница”.