Преузмите иРадио апликацију


Музичка продукција БХРТ – Говоримо музиком!

Музичка продукција је у 2020. достигла врхунац властите програмске производње везане за 5 седмичних емисија које се емитирају на БХТ1, БХ радију 1 и онлине платформи. То су: „Цорнер – Музички клуб“, „Топ 15“, „Плесна Листа“, „Тамбураши и Ви“ и „Народни студио“.

Направљена је, а затим јавности промовирана БХРТ иРадио интернетска мрежа са 6 радијских станица и пласирана је апликација за мобилне паметне уређаје. (ускоро слиједе још 4 станице)

Ансамбл Музичке продукције седмично наступа у емисији „Коначно петак“ и чини један од темеља исте.

Крећемо се путем наше визије и планираног развојног пута.

Наредни стратешки пројекат Музичке продукције је покретање музичког канала БХРТ ВИБЕ који ће путем YТ а касније кабловских оператера, музичким садрзајима ширити позитивне вибрације. То је приоритени пројекат Музичке продукције с којим ће БХРТ поентирати на свим аспектима.

У циљу креирања „Онлине схопа“ МП дискографије, продаје и пласирања наших дискографских издања путем дигиталних сервиса на свјетске онлине платформе, започет је процес проналаска агенције која ће БХРТ заступати у наведеном. На овај начин ћемо коначно моћи ревитализирати и оснажити овај сегмент те бити у новоу осталих регионалних издавача.

Наш производ, све музичке садржаје, пласирамо на радио, телевизију , YоуТубе и онлне платформе БХРТ-а.

Реализијући пројекте у пандемијској години у којој је све, на први поглед, изгледало немогуће је био својеврсни изазов али успјели смо доказати да су визија, жеља, идеје, упорност, заједнички рад и велики труд понекад важнији од новца. У времену када нема свирки градјанима БиХ и гледаоцима БХРТ седмично приредјујемо врхунске наступе забавног и народног жанра. Постали смо музички светионик који снажним свјетлом сјаји у мраку. Наш главни циљ је музички канал Вибе ТВ који ће ставити коначни печат на досадашњи рад и одашиљати позитивне вибрације.

О нама

Музичка продукција је чувар блага музичке традиције, квалитета, токова и будућности музике у БиХ. Самим тим има велику улогу и одговорност коју треба оправдати И потврдити својим константним дјеловањем И развојем. МП, својеверсни идентитет БХРТ-а, првенствено производи музички програм и учествује у заједничкој производњи осталих програма радио-телевизије. МП тежи скинути “окове” прошлости, одговорити садашњем времену, развоју технологије, новим медијима и свјетским трендовима. Сходно томе планирамо отворити дигиталну платформу и направити нове медије те омогућити једноставан приступ И доступност коначним слушаоцима И гледаоцима.

Визија будућег рада МП-а је у складу са актуелним свјетским збивањима, технолошким развитком, новим медијима, производњом програма у дигиталним медијима, новим могућностима, промјени навика, начина перцепције те понашања гледалаца И слушалаца. Акцент је на новим медијима и производњи новог програма.

У контексту наведеног те приближавању европским трендовима план пројекта “Музичка продукција и нови медији “ је постављање дигиталне платформе. Креирана је и презентирана БХРТ Интернетска радијска мрежа састављена од 6 специјализираних радијских станица с којима производимо 144 сата дневно (6×24 сата), 1.080 сати седмично, 52.416 годишње, новог програма. Једноставно и бесплатно слушање путем интернета у читавом свијету, а путем кабловских оператера долазимо до проширеног аудиторијума. Додатна маркетиншка и промотивна понуда за потенцијалне клијенте, максимална динамика програма, промовирање властитих урадака И квалитетних пројеката из земље и региона. Планирамо прићи ближе широкој публици и потенцијалним клијентима. те додатно комерцијализирати МП.

Музичко забавни програми РТВ-а намијењени су промовирању музичке културе, и стваралаштва у чему Музичка продукција има свој допринос у креацији аудио-видео промотивних клипова, снимања и преноса концерата, а све у договору са уредницима програма. МП продуцентски тимови учествују у реализацији РТВ емисија, специјалних програма, снимању, обради и припреми за емитовање значајних садржаја у РТВ програмима. Студијска снимања допуњују наведене дјелатности и чувају трајне звучне записе квалитетних пројеката музичке културе свих жанрова у БиХ.

Постојећи Ансамбли Музичке продукције судјелују у радијским и телевизијским емисијама као и јавним манифестацијам од посебног значаја. Неопходно је наставити развој ријетких музичких праваца у БиХ , што је једна од основних активности МП-е. (јазз, савремена класична музика, театарска-мјузикли и филмска и електронска музика)

У пројектима Студио 2 Ливе и Студио Н смо до сада реализирали преко 40 концерата популарних имена из свих крајева наше земље и региона. Врхунски аудио-видео концерти са публиком од цца 400 особа, се из наших студија могу пратити у живом преносу путем БХР 1, ливе стреама на официјелном YТ каналу МП и ФБ страници. Концерти се ТВ камерама снимају уз аудио вишеканално снимање чему слиједе постпродукција, монтажа и емитирање на БХТ 1.

ЦИЉЕВИ:

Желимо бити актуелни, модерни, у самом врху региона по квалитету и референтности. Имати најбољи тим који може одолити свим искушењима данашњег времена. Желимо бити јединствени, модерни, учинковити и актуелни на регионалном музичком тржишту.

Руководилац Музичке продукције
Јасмин Феровић

jasmin.ferovic@bhrt.ba

muzicka.produkcija@bhrt.ba

дискографија: +387 33 408025
координација: +387 33 408024
ирадио мрежа: +387 33 408172


БХРТ ИНТЕРНЕТСКА РАДИЈСКА МРЕЖА

Укус и навике слушатељства се мијењају константно. Доказано је да музика одговара осјећању човјека и обратно. У данашњем времену технолошких достигнућа и модерног начина живљења слушаоцима је потребно понудити више садржаја те им омогућити да једноставно одаберу шта желе слушати. Данашње слушатељство не жели бити ограничено схемом, говором и оним што може понудити само један радијски канал. Слушатељима је потребно омогућити слободу одабира, поједноставити и приближити могућност слушања на било којој тачки планете. што је поента наше интернетске мреже. Сличан примјер је евидентан у музичкој индустрији и еволуцији музике, промјени формата и медија, те коначном омогућавању селективне куповине музике онлине. Моћи ћете нас слушати директно на wеб порталу БХРТ-а или путем апликације за мобилне уређаје на свим платформама.

Арт радио емитира 24-сатни програм посвећен умјетничкој-озбиљној музици, највећим пројектима и композиторима свих времена. Срце радија чине популарна дјела у циљу стварања новог слушатељства и додатне едукације старијих љубитеља наведеног жанра. Слоган: „Умјетничка музика је хит“!

Данце радио емитира 24-сатни програм посвећен електроничкој плесној музици од почетка до данас. Акцент је на великим хитовима који су обиљежили настанак и развој наведеног жанра. Радио промовира све оно што је актуелно од музичких збивања на свјетској данце сцени. Слоган: „Радио уз који плешемо“

Евергреен Радио емитира 24-сатни програм посвећен безвременским хитовима стране и домаће продукције. На овом радију се слушају архивски-ријетки и други музички пројекти од највеће вриједности, које је тешко пронаћи у изворном облику и квалитету. Евергреен радио је најромантичнији радио који нас подсјећа на вријеме невиних љубави и младалачких идеала. Слоган: „Незаборавни хитови“!

Наш Радио емитира 24-сатни програм посвећен музици БиХ. Наша мисија је јачати, одржати и наставити изградњу БиХ музичке сцене те подржати ауторе који ће добити свој простор за промоцију квалитетних пројеката. Наш радио задржава право и обавезу очувања вриједности те ћемо у том контексту презентирати само квалитетну музику. Слоган: „Наш радио, наша музика.

Севдах радио емитира 24-сатни програм посвећен народној музици са акцентом на Севдах. Значајан дио програма обухвата јединствено благо музичког архива БХРТ. Слоган: „Музика која има душу“ говори све.
Јазз.Ба радио емитира 24-сатни програм посвећен најквалитетнијем џезу са домаће и свјетске музичке сцене. Джез није само музика него и начин живљења. Слоган: „Све боје џеза на једном мјесту“!