На подручју Града Зеница током протеклих неколико сати и ноћи лоцирана су и ухапшена четири лица која се доводе у везу са пуцњавом у којој су лицу Х.Ј., рођеном 1982. године из Зенице, нанесене тјелесне повреде, усљед којих је исто вече и преминуло у Кантоналној болници Зеница.

У овој акцији полиције ухапшена су лица: Х.Х., рођен 1987. године, П.А., рођен 1994. године, Ч.С., рођен 1994. године и Ч.М., рођен 1992. године, сви из Зенице.

Ухапшено је и седам лица која се сумњиче да су учествовала у пуцњави која се догодила 10.08.2020. године око 23 часа у улици Прве зеничке бригаде, када су два лица задобила лакше тјелесне повреде.

Тачније, полицијски тимови су након интензивне потраге лоцирали и ухапсили сљедећа лица: А.А., рођен 1987. године, Б.Х., рођен 1985. године, О.М., рођен 1985. године, Г.А., рођен 1987. године, В.М., рођен 1987. године, С.Е., рођен 1987. године и Х.А., рођен 1985. године, сви из Зенице.

Над ухапшеним лицима се у службеним псросторијама Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона спроводи криминалистичка обрада, након чега ће, уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу и откривању извршилаца, бити предата на надлежност и даљње поступање Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Извршени су и претреси стамбених објеката и путничких моторних возила која користе осумњичена лица ради проналаска и одузимања предмета и оружја, који потичу из извршених кривичних дјела и који ће бити кориштени као докази у даљњем поступку.

Сва лица која су у овиру назначених активности и истраге ухапшена од раније су позната полицији као починиоци прекршаја или кривичних дјела.

Из МУП-а напомињу да ће на подручју Града Зеница у наредним данима од стране полицијских тимова бити спровођене појачане контроле и акције, у оквиру којих ће бити вршени детаљни прегледи угоститељских објеката, спортских кладионица, лица у објектима, појачане контроле у саобраћају, као и појачане контроле свих лица која су безбједносно интересантна полицијским структурама и која су евидентирана као извршиоци прекршаја и кривичних дјела.