Брзом интервенцијом полицијских службеника ПУ Широки Бријег, Специјалне полиције МУП-а Западнохерцеговачке жупаније (ЗХЖ) и Постројбе за сигурност цестовног промета МУП-а ЖЗХ спријечен је инцидент већих размјера између припадника навијачке скупине “Бед Блу Бојс” и навијачке скупине “Шкрипари”, приопћио је данас жупанијски МУП.

Наиме, у суботу око 22 сата, полицијски службеници ПУ Широки Бријег дошли су до сазнања да се у дијелу града, на локалитету Бријег, окупила већа скупина непознатих особа, од којих је дио с капуљачама на главама, а за које су постојала сазнања да је ријеч о навијачима ГНК “Динамо”, припадницима навијачке скупине “Бед Блу Бојс”, који су дошли у Широки Бријег с намјером да изазову физички сукоб с навијачима НК “Широки Бријег”, припадницима навијачке скупине “Шкрипари”.

Одмах потом на наведени локалитет упућен је већи број полицијских службеника униформиране и криминалистичке полиције ПУ Широки Бријег и Постројбе за сигурност цестовног промета МУП-а ЗХЖ-а, а убрзо потом и Специјална полиција МУП-а ЗХЖ-а. Доласком на мјесто догађаја полицијски службеници затекли су већу скупину млађих мушких особа с дрвеним летвама и камењем у рукама. Полицијски службеници истима су издали заповијед да одложе летве и камење и пођу с њима након чега је дио припадника скупине побјегао у оближњу шуму.

Укупно 22 особе, од којих 19 држављана Републике Хрватске и 3 држављанина БиХ, поступиле су по заповиједи те су приведене у службене просторије ПУ Широки Бријег гдје је над њима извршена прекршајна обрада након које су им уручени прекршајни налози – за почињене прекршаје против јавног реда и мира (туча, запријечена новчана казна од 400,00 КМ) изречене су им новчане казне које су исти одмах и платили, након чега су ХР држављани у пратњи полиције препраћени до граничног пријелаза с РХ у мјесту Горица а држављани БиХ пуштени на слободу.

Полицијски службеници подузимају даљње мјере и радње у циљу идентифицирања и санкционирања осталих починитеља прекршаја, наводи се у приопћењу из МУП-а ЗХЖ-а