Припадници полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона (МУП ТК) данас су извршили претресе на 25 локација на подручју Тузле, Калесије, Сребреника и Лукавца. Ухапшено је 13 особа код којих су пронађене одређене количине опојне дроге и муниције.

Портпарол Управе полиције МУП-а ТК Амра Капиџић казала је да су службеници Одсјека за борбу против злоупотребе опојних дрога Управе полиције МУП-а ТК претресе извршили након вишемјесечне истраге и у сарадњи са службеницима других организационих јединица, а по нареби Кантоналног суда у Тузли.

”Овом приликом су пронашли и одузели одређену количину материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, већи број мобилних телефона, сим картица, ватрено оружје, већу количину духана као и друге предмете који могу послужити као доказ у каснијем поступку”, изјавила је Капиџић.

Ухапшени ће сутра бити предати у надлежност кантоналног Тужилаштва ТК због постојања основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.