Претходних дана на друштвеним мрежама се појавио узнемирујући видео у којем дјевојка из Бихаћа малтретира своју тетку која болује од Дауновог синдрома. На снимци се види физичко и психичко злостављање болесне жене. Реагирали су и активисти за права особа са донwовим синдромом.

Из МУП-а УСК за БХРТ су потврдили да случај није пријављен полицији али да полиција проводи истрагу на основу видеа који је објављен.

Према свему судећи особе су са подручја Бихаћа, али живе у Аустрији и овај догађај је највјероватније настао у стану у Аустрији, речено је за БХРТ из Муп-а УСК. Све информације о овом догађају се провјеравају.

Подсјетимо, дугогодишња активисткиња за права особа с Доwн синдромом, Сара Беро, уступила је узнемирујуће снимке који су према њеним ријечима настали у Бихаћу.

“Ајала Шушњар је овај видео хтејла мајци да прослиједи али га је грешком послала другарици.. Браво за цуру која је ово послала јер да није ње нико не би знао како ова јадна дјевојка живи са овим монструмом и њеном мамом која је саучесник у свему овоме…!”, објавила је Беро уз видео бруталног иживљавања.

На снимку се види психичко и физичко злостављање особе која има, како Беро наводи, Доwн синдром. Иживљавање над немоћном особом вршила је њена сестричина. Монструозни снимци откривају и узрок злостављања.

Како се може чути на снимку, спорно је цртање или писање по зиду, због којег је особа ометена у развоју добила и ударце.

“Каво једна реардирана, пише се по папиру не по зиду. Силази док ти ноге нисам поломила”, чује се на једном од два узнемирујућа снимка, док злостављања особа, видно преплашена, обећава како то неће више радити.

Снимак који се налази на овом ЛИНКУ нећемо објавити, јер је узнемирујућег садржаја.