Капетан НК Широки Бријег Божо Муса осврнуо се у разговору за Фену на недавно завршену ногометну сезону, истакнувши како није случајност што је његова момчад завршила првенство на четвртом мјесту љествице Премијер лиге БиХ.

Муса се у Широки Бријег вратио у зимском пријелазном року и као капетан је предводио своју момчад до пласмана у Еуропу.

“Дошао сам у доста добром физичком стању, али у првој утакмици против Младости зарадио сам руптуру листа због које сам морао паузирати мјесец дана. Након што сам залијечио озљеду практички након два до три тренинга с екипом сам кренуо играти. Утакмицама против Крупе и Вележа нисам био задовољан својом игром на што је доста утјецала управо озљеда, док је у осталим утакмицама било доста добро и задовољан сам како сам одиграо полусезону”, казао је Муса.

Додао је да је био изненађен одлуком тренера Карачића да му повјери капетанску траку, истакнувши како му је привилегија бити капетан клуба у којем је почео играти ногомет.

“Као домаћем играчу који је своје прве додире с лоптом направио у овом клубу, велика ми је част што сам капетан. Свјестан сам да то носи велику одговорност, како на терену, тако и ван њега. Надам се да својим понашањем , залагањем, карактером и радом на тренинзима могу помоћи суиграчима да постану још бољи играчи, а сто је још битније и бољи људи”, нагласио је.

По његовим ријечима, момчад Широког Бријега има и карактер и квалитету те је сасвим заслужено изборила Еуропу.

“Расположење је одлично, како у клубу тако и у цијелом граду. Чињеница да смо имали дочек на повратку из Бијељине у 2 сата послије поноћи, довољно говори колико је навијачима стало до клуба и колико цијене резултат који је ова млада екипа остварила”, рекао је Муса.

Капетан Широког казао је како је сезона била тешка и исцрпљујућа, али да је због тога успјех Широког Бријега још врједнији.

“С обзиром на разне околности које су пратиле клуб кроз цијелу сезону, од одласка великог броја играча тијеком љетног и зимског пријелазног рока, па ова ситуација с короном која траје већ преко годину дана и која је доста утјецала на финанцијску ситуацију не само у нашем већ у свим клубовима Премијер лиге БиХ, можемо бити задовољни да је клуб освојио четврто мјесто и изборио еуропска натјецања”, казао је искусни бранич, додавши како клуб рејтинга и традиције попут Широког Бријега увијек мора тежити највишим циљевима, а то су Премијер Лиге БиХ или Купа БиХ.

Ногометаши Широког Бријега неће имати пуно времена за одмор с обзиром да већ почетком српња слиједе наступи у Уефиној Конференцијској лиги, а противника ће Широки сазнати 15. липња.

“Сигурно да је предност што смо носитељи у првом претколу и што можемо очекивати номинално лакшег противника. Међутим, ногомет је доста напредовао и данас нема лаганог противника, поготово ако не уђемо концентрирано у сваку утакмицу. Најприје се требамо добро одморити од ове сезоне која је била тешка и напунити добро батерије за сљедећу, а кад сазнамо противника онда ћемо бити паметнији”, рекао је Муса.

Прокоментирао је и свој статус у НК Широки Бријег и планове за будућност те има ли амбиције отиснути се опет у иноземство:

“Овдје сам уговором везан још двије године, а све моје мисли и амбиције су везане уз НК Широки Бријег. Уговор планирам одрадити до краја, мислим да сам тиме све рекао. Овдје сам кући и уживам с обитељи, а то ми је најбитније у овом тренутку да су и они сретни”.