Загребачка полиција поднијела је казнену пријаву против 30-годишњег држављанина БиХ због сумње да је, тврдећи да “скида уроке” и лијечи здравствене тегобе, успио оштетити три особе за укупно 146 тисућа куна, око 35 000 марака, приопћили су у недјељу из Полицијске управе загребачке (ПУЗ).

Полиција је након проведеног криминалистичког истраживања осумњичила 30-годишњака за почињење два казнена дјела пријеваре и једно казнено дјело тешке крађе.

Наводе да је тим дјелима починио материјалну штету над троје оштећених у укупном износу од 146.000 куна (око 36 000 КМ).

Сумњају да је 30-годишњак путем профила на друштвеној мрежи, на којој се користио лажним именом, огласио да “лијечи црну магију”.

“Након што му се 19. вељаче 2021. године на оглас јавио оштећени, осумњичени му је рекао да узме уштеђевину и донесе ју на Трг жртава фашизма. Вјерујући да осумњичени, како му је предочио, уистину скида уроке, око 19 сати оштећени је дошао на договорену адресу састанка”, наводи се у приопћењу.

Осумњичени 30-годишњак је затим пришао оштећенику, који је био у свом аутомобилу, те га упутио да му ради “скидања урока” преда новац и пјешице направи руту коју му је стриктно задао у кварту у којем су се нашли.

Оштећеник је то и учинио, а 30-годишњи мушкарац искористио је његову одсутност те се удаљио с мјеста догађаја.

Надаље, ни тједан дана касније, 30-годишњак је телефонски контактирао женску особу и понудио јој услугу “скидања урока црне магије” те се и с њом нашао на Тргу жртава фашизма.

Док је оштећена тражила ситни новац како би платила услугу паркирања, осумњичени је, према наводима полиције, видио да она код себе посједује већу количину новца те је једном тренутку у своје руке узео њен новац, обећавши да ће јој га сљедећи дан вратити.

Након што га је оштећена затражила да јој врати новац, осумњичени јој је предао дјеломичан, тек мањи износ, док је остатак новца задржао за себе након чега се возилом удаљио с мјеста догађаја.

У трећем случају, 30-годишњак је назвао још једну оштећену особу и лажно јој предочио да јој може помоћи у рјешавању њених здравствених проблема. Када је оштећена особа пристала на понуду, мушкарац је дошао у њезин стан на подручју Трешњевке, а након што га је пустила у стан, он је искористио њену непажњу и из комоде украо новац, тврди ПУЗ, преноси Хина.

Осумњичени 30-годишњак предан је притворском надзорнику, док је казнена пријава поднесена надлежном државном одвјетништву.