На додјели награда „ Јан“ Асоцијације сниматеља и сниматељица у БиХ додијељена су признања у шест категорија – играни филм, ТВ/играна серија, документарни филм, студентски филм, рекламни видео и музички спот, те специјална награда за сарадњу са сектором камере.

Трочлани жири у саставу: директор фотографије Драго Реснер, редитељ Нермин Хамзагић и директор фотографије Драшко Гајић, је најбољим сниматељским радом у категорији “ТВ/играна серија” прогласио рад Саше Петковића и Драгана Радетића на серији “Кости”, пројект „Босонога продукције“ из Бање Луке и Радио-телевизије Србије.

Овом наградом Петковић и Радетић настављају успјешну сарадњу са ауторским тимом “Босонога продукције”, будући да су и за први дио ове бањалучке трилогије, серију “Месо”, освојили исто признање. У питању је струковна награда и додјељују је колеге сниматељи и сниматељице, па је тиме, за њих, њена вриједност јос већа.

Серија „Кости“, редитеља Саше Хајдуковића, настала по сценарију Николе Коље Пејаковића, а чији продуцент је Бранкица Јанковић, освојила је милионски аудиторијум Србије, а од 1. до 5. јануара ће бити приказана и домаћој публици у својеврсном новогодишњем маратону. Улоге тумаче: Јово Максић, Лјубиша Савановић, Никола Пејаковић, Леа Секулић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Драган Мићановић и Николина Фригановић, саопћено је.