У Мостару су уручене награде најбољим ученицима основних и средњих школа у Федерацији БиХ у школској 2018./2019. години.

По три ученика основних и средњих школа из сваке жупаније номинирала су жупанијска министарства образовања. Награђено је укупно 60 основношколаца и средњошколаца, а признања су уручена и представницима 58 школа у којима наставу похађају награђени ученици.

Међу награђенима су бројни ученици генерације, значајан број њих са запаженим резултатима на различитим натјецањима и смотрама знања, многи су врло активни у школским секцијама, а поједини су остварили запажене резултате на спортским, литерарним и ликовним натјецањима, као и натјецањима у глазби и плесу.

Такођер, многи од њих су друштвено активни на различитим пројектима и активностима, те укључени у волонтерски друштвено-корисни рад.

Федерално министарство образовања и знаности посљедњих 13 година организира награђивање ученика основних и средњих школа, а у овој форми четврту годину за редом.

Један од награђених ученика је и средњошколац из Купреса Давид Језиџић који је казао како му награда пуно значи јер је то велика потврда његова труда.

Захваљујем Федералном министарству, својим професорима, пријатељима и обитељи, без којих ово ништа не би било могуће, казао је Језиђић и додао како ће награда засигурно бити потицај да у будућности буде још бољи.

Награду је примила и Асја Ћатић из Основне школе “Муса Ћазим Ћатић” из Сарајева којој награда такођер много значи и јако јој је важна, јер је, како каже, уложила је много труда и рада, а још је сретнија што је Федерално министарство све то препознало.