Документарни филм у 10 наставака о Мајкл Џордану и Чикаго Булсима потукао је рекорде гледаности на телевизијској постаји ЕСПН, али и изазвао низ жестоких реакција.

Нису сви с одушевљењем дочекали причу о “краљевом краљевству,” укључујући и многе Џорданове бивше суиграче.

Након Хорацеа Гранта, Била Картвајта и Рона Харпера, због начина на који је приказан у филму “Посљедњи плес” на Мајкла Џордана је љут и његов најближи суиграч Скоти Пипен, преноси Хина.

Пипен је био један од главних Џорданових суиграча у Булсима, међутим према водитељу ЕСПН радија Давиду Каплану, Пипен је “бијесан” и “изван себе” због начина на који је приказан у документарном филму.

Легендарни играч Булса највише је замјерио Џордану што га је овај назвао “себичним” због одгађања операције глежња.

Џордан је Пипена назвао себичним у другој епизоди након што је одгодио операцију глежња све до почетка сезоне 1997-98 због сукоба с челницима клуба око новог уговора због чега је паузирао два мјесеца. Није му се свидјело нити како су приказани његови проблеми с мигреном у финалу Источне конференције 1990. године.

“Скоти је био толико подцијењен и недовољно плаћен. Мислим да пуно људи сада схваћа кроз што је прошао”, недавно је за ЕСПН коментирао још један члан “династије Булса” Денис Родман.

“Клинац је био херој, на пуно начина и у овом документарцу требао би држати главу више од Мајкла Џордана.”

Родман је био далеко најконтроверзнија фигура од било којег Џордановог суиграча и наизглед није био узнемирен начином на који се о њему говорило. Међутим, сматрао је како Пипен није добио праве заслуге у “Посљедњем плесу”.

“Тешко је Скотиеју кад људи говоре негативне ствари. Стално му говорим. Немаш се за чиме испричавати. Био си један од најбољих. Надам се да ће људи то коначно моћи видјети,” додао је Родман.

Прије неколико дана на “Посљедњи плес” жестоко се обрушио Грант који је с Булсима освојио три наслова првака (1991, 1992, 1993), а потом отишао у Орландо Меџик.

Гранту је засметало што је управо он наведен као главни извор за контроверзну књигу Сама Смита ‘Јорданова правила’.

“Све је то лаж, лаж. Сам и ја смо одувијек били сјајни пријатељи. Још увијек смо пријатељи. Али светост свлачионице никад не бих прекршио. Ништа особно не бих изнио одатле. Ако је Мајкл љут на мене хајде да то средимо као мушкарци,” поручио је Грант.