Синоћња киша, која је након дуже времена и у нешто већим количинама падала и на подручју Зеничко-добојског кантона, створила је мање проблеме у неким мјестима и на подручју тог кантона, потврдио је у изјави за Фену директор Кантоналне управе цивилне заштите ЗДК Џавид Аличић.

“Проблеме су углавном узроковали наноси шљунка, због чега су били зачепљени одводи на путевима. На улазу у Жепче, био је поплављен подвожњак па су ватрогасци интервенисали и из воде извадили једно путничко возило, које је покушало проћи. У мјесту Дубраве, Град Високо, вода је нанијела веће количине шљунка те однијела дио макадамског пута. У току је санација”, каже Аличић, који истиче како мјештани имају проблема с тим путем и приликом мањих кишних падавина.

Вода се у зеничком приградском насељу Хеце излила из испуста са аутопута Коридора Вц поплавила је неколико кућних дворишта.

“На другом километру уз ријеку Кривају, у Завидовићима, вода се такођер излила у кућна дворишта. Биле су угрожене три-четири куће, али су ватрогасци испумпали воду. Такођер, у центру Завидовића, одвод код моста није могао примити сву воду па је један дио цесте био потопљен, али и то је ријешено”, каже Аличић.

Напомиње како није било већих материјалних штета те да овог пута нису били угрожени животи људи у тим мјестима.