Након премијере документарног музицког филма Индекси у Београду гдје је освојио награду стучног жирија на Фестивалу музичког документарног филма „Док’н’Ритам”, вечерас је приказан у Зеници на фестивалу “докуМфест”. Послије приказивања награђен је овацијама и дуготрајним аплаузом.

Другу ноћ петог издање зеничког “ДОКУМ ФЕСТА”, фестивала музичких документарних филмова, отворио је управо филм документарни филм “Индекси”, ауторског двојца Редакције документарног програма БХТ1, Зорана Кубуре и Бојана Хаџиабдића.

Због великог занимања зеничке публике, пројекција документарног филма приређена је на великој сцени Босанског народног позоришта у 20 сати.

У продукцији БХРТ-а, причу о једном од најважнијих састава поп сцене бивше Југославије, и највећој сарајевској групи свих времена, аутори су испричали кроз прецизан спој невјероватног архивског материјала и упечатљивим интервјуима. У филму о Индеxима, осим чланова групе, говоре Горан Бреговић, Јосипа Лисац, Абдулах Сидран и многи познати музички новинари из региона.

Овогодишњи зенички докуМфест требао је бити у знаку првог скромног јубилеја. Нажалост, пандемија коронавируса и сва ограничења, разлог су за редукцију фестивала, који ће до 1. октобра имати само програм босанскохерцеговачких филмова. На Фестивалу ће бити приказани филмови ”Др. Зо – Пљуни у шаке” Тарика Хоџића, ”Протест у Земљи каријеса” Дамира Пирића, те инсерти из филма о сарајевској блуес роцк групи Фокси Хед.