Снажне грмљавинске олује разориле су приградско подручје Чикага у недјељу навечер након што је Национална метеоролошка служба саопћила како је ” велики и изузетно опасни торнадо” захватио западно предграђе града и нанио штету.

Интернетска страница комуналног предузећа Комонвелт Едисон (КомЕд) на подручју Чикага навела је да је више од 22.000 потрошача остало без струје док су грмљавинске олује захватиле регију, у близини језера Мичиген на сјеверу америчке савезне државе Илиноис, преноси Ројтерс.

Десетак домова је оштећено, а четверо људи пребачено је у болнице с мањим озљедама, извијестио је Си-Би-Ес Чикаго.

Најмање осам људи хоспитализовано је у Напервилу у са 147.500 становника, гдје је у понедјељак констатовано да су 22 куће неупотребљиве, а више од 130 је оштећено.

Званичници у оближњем насељу Вудриџ рекли су да је торнадо оштетио најмање 100 зграда, а три особе су у болници, док шетете има и у мјесту Дариену.

Новинар Си-Би-Еса из Чикага објавио је на Твитеру да је укупно шест особа озлијеђено, а неки становници евакуирани су у оближња склоништа. Није било пожара, али да је било пуно цурења плина.

Око 12.000 потрошача је било без струје само у округу ДуПаге, док је око 8.000 било у мраку у округу Цоок, укључујући и Цхицаго.

“Озбиљна пријетња смањила се или престала за већи дио подручја метроа у Цхицагу. Приправност због јаких олуја остаје на снази ​​још неко вријеме за округе Вил, Канкаки, Форд, Ирокуис и сјеверозападну Индјиану ”, објавио је НВС Цхицаго на Твитеру.