Наредба ограничавања кретања за особе млађе од 18 и старије од 65 година сутра престаје важити, одлучио је Федерални штаб цивилне заштите. Тиме ће и овим двјема категоријама становништва бити враћена пуна слобода кретања.

Федерални штаб такође је донио одлуку да се дозволи рад кинима, музејима, галеријама и библиотекама.

С радом могу почети и рекреациони центри и теретане, а спортистима сениорима дозвољава се тренажни процес. Ово се не односи на базене и купалишта.

Одлуком Штаба, у објектима у затвореном простору којима је дозвољен рад мора се осигурати простор од 10 квадратних метара по особи.

Нешто раније Републички штаб за ванредне ситуације РС донио је закључак којим се укида забрана кретања лицима старијим од 65 година на територији Републике Српске, саопштила је министар просвјете и културе Наталија Тривић.

Након сједнице Штаба у Бањалуци, Тривићева је рекла новинарима да овај закључак ступа на снагу даном доношења, истичући да лица старија од 65 могу слободно да се крећу и да се укида забрана њиховог кретања.

Она је рекла да је Републички штаб донио закључак којим се забрањује организовање матурских вечери у основним и средњим школама због појаве болести изазване вирусом корона и због опасности за здравље ученика.